Groene long Duinpark wordt opgeknapt

Noordwijk – De zogenoemde ‘groene long’ tussen Duinpark en de Prinsessenbuurt wordt opgeknapt. De parkachtige doorgang is in de loop der jaren te veel dicht gegroeid. De opknapbeurt bestaat naast het verbeteren van het groen uit meerdere acties. Zo komt er een damwand die moet voorkomen dat tuinen in het Willem Alexanderpark wegzakken. Het voetpad wordt verlegd omdat er nu te veel sprake is van wateroverlast op dit pad. Ook komt er een bijenlint, een langgerekt bloemrijk grasland in de zon. De groene long wordt zo verbeterd dat er een ecologische zone ontstaat. Opknappen moet ook zorgen voor een duidelijke scheiding van openbaar groen en tuinen. Totale kosten bedragen 375.000 euro waar de gemeenteraad nog mee akkoord moet gaan. Men wil in het najaar beginnen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here