Hoge waterstand vertraagt herinrichting Parallel Boulevard

Archieffoto

Noordwijk – De herinrichting van de Parallel Boulevard moet worden gecombineerd met drainage. Het grondwaterpeil is nog steeds niet voldoende gezakt. Een drain moet de waterstand verlagen.

Eén van de doelen van de herinrichting van de Parallel Boulevard is om een bijdrage te leveren aan het verminderen van de regenwateroverlast in Noordwijk aan Zee. In de grond wordt een infiltratieriool aangelegd. Hierdoor kan het water wegzakken in de ondergrond. Voorwaarde om dit te kunnen doen is dat de huidige hoge grondwaterstand wordt verlaagd. Daarvoor dient de drain. Die wordt momenteel ontworpen. Het samenvoegen van de drain in het plan van de Parallel Boulevard duurt nog heel 2018. Dan volgt de aanbesteding in de eerste helft van 2019. De start van de uitvoering staat gepland voor het najaar van 2019 en duurt in verschillende fases ongeveer 2 jaar.

Op donderdag 27 juni is een informatiebijeenkomst voor bewoners en betrokkenen.

2 REACTIES

  1. M.I. moet er niet alleen een drainage aangelegd worden, maar ook een aparte hemelwaterafvoer in combinatie met retentiebassins; infiltratieriolering voert het water niet snel genoeg af.
    Hoeveel voorbeelden zijn er al niet, Vinkenlaan, na jaren uiteindelijk een aparte hemelwaterafvoer, die redelijk voldoet.
    Huis ter Duinstraat/Hoofdstraat en omgeving, zelfde problematiek.
    Geen plaatselijk bekende ambtenaren meer, die hun know how kunnen aanleveren. Lang leve de fusies!

  2. Wat gaat dit weer kosten niet weten dat het gaat werken lekker gokken met gemeenschaps geld .Er licht op de boulevard voor een miljoen aan pijpen die niet werken .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here