Kwekerij Veelzorg is nu een hypermodern wooncomplex

Het Hillegomse college kreeg dinsdag een uitgebreide rondleiding over het terrein. Foto: Andrea Geijteman.

Hillegom – Het Hillegomse college van burgemeester en wethouders heeft een bezoek gebracht aan het terrein van de voormalige bloemenkwekerij Veelzorg aan de Stationsweg in Hillegom. De bestuurders waren uitgenodigd door ontwikkelaar BOEi, dat inmiddels bijna klaar is met het project.

Alles is inmiddels verkocht: achttien woningen, waaronder een zevental kavels, vijf herenhuizen en een kantoor voor de Stichting Vrienden van Oud Hillegom. Het is project is ontwikkeld door BOEi, een organisatie zonder winstoogmerk dat een bestemming probeert te regelen voor leegkomend erfgoed in Nederland. Ongeveer tien jaar geleden is men begonnen met de ontwikkeling van het terrein waar de familie Veldhuyzen van Zanten het bedrijf had.

Eind september vindt de officiële opening plaats. Waarschijnlijk doet Boei rond die tijd ook mee aan de Open Monumentendag, zodat omwonenden ook een kijkje kunnen nemen op het terrein.

Op het terrein zijn achttien woningen gemaakt. Foto: Andrea Geijteman.
Er is nog veel van de historische panden te herkennen. Foto: Andrea Geijteman.
Bij het project heeft men oude met nieuwe elementen willen combineren. Foto: Andrea Geijteman.

Hieronder het interview:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here