Loonkostensubsidie toch door gemeenten aangepast

Bollenstreek – De vijf gemeenten in de Bollenstreek passen hun gezamenlijke beleid voor loonkostensubsidie aan. De bezuiniging op de loonkosten voor werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen wordt terug gedraaid. Per 1 januari was de subsidie gemaximeerd tot 25,5 uur per week. De maatregel kreeg veel kritiek, het leidde zelfs tot kamervragen. Het bestuur van de sociale dienst in de Bollenstreek, de ISD, acht de huidige regeling juridisch toch niet houdbaar. Men gaat nu terug naar het beleid van voor 1 januari 2018. De ISD gaat nu uitrekenen wat de financiĆ«le gevolgen zijn van de aanpassing. Na de zomer moeten de gemeenteraden dan een definitief besluit nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here