Noodverordening Boerenburg

Foto Google Streetview

Noordwijk – Burgemeester Jan Rijpstra heeft een noodverordening afgekondigd voor een deel van de wijk Boerenburg. Die maatregel moet de openbare orde op en om het Rederijkersplein herstellen.

Al enkele dagen is het zeer onrustig op het Rederijkersplein. Er is diverse malen brand gesticht, maar ook is er sprake van geluidsoverlast en vernieling en voelen bewoners zich geïntimideerd. De noodverordening houdt in dat de politie verdachte personen preventief kan fouilleren op verboden voorwerpen. Ook voertuigen mogen worden doorzocht en er is een samenscholingsverbod.

De maatregel is donderdagavond 22.00 uur ingegaan en blijft van kracht tot en met zondag 17 juni.

 

 

11 REACTIES

 1. Nu wel actie? De problemen in deze buurt zijn niet van de laatste dagen. Al jaren hebben de mensen overlast en worden er vernielingen gepleegt. Als mensen geterroriseerd worden doet de gemeente en politie niets, worden er spullen vernield en in de brand gestoken komt iedereen in actie. Hieruit blijkt maar weer dat de burger niet belangrijk is.

 2. Ligt aan de politiek,
  Doe iets extra’s voor achterstands jongeren van andere afkomst of cultuur rond de wijk Boerenburg / rederijkersplein .
  Lijst Salman / VVD doe er wat aan!

 3. Beste heer Plug, ga de overlast veroorzakers nog even belonen voor hun gedrag. Oppakken en straffen voor hun gedrag.

 4. Rel Marokkaan ?

  Volgens mij gewoon Noordwijkers die te lang bij papa en mama wonen. En zoals het een Noordwijker betaamd niet van zijn dorp af wil. De meeste werken gewoon. En nu zit er een hele verrotte dadel tussen die de boel in brand steekt.
  Zo en zo, voelt De noordwijkse relMarokkaan zich snel geïntimideerd. Lijkt mij logisch . De gemiddelde Noordwijker is ook gewoon een rascist. Allemaal heel normaal in Noordwijk. Mag de sterkste overleven.
  De hoofddaders hebben de oplossing, maar ach. Hun opperhooft kom niet verder dan een kop in de krant. De kloof nog groter makend. Met de woorden
  -Noorwijk is relmarokaan zat-

  Noordwijkse jongeren zijn het vooral zat dat ze nergens kunnen wonen!!!

 5. @JW Plug, goed idee laten we dat wangedrag belonen. Hoezo achterstandsjongeren, ze zijn hier geboren, hebben hetzelfde recht op gratis onderwijs etc. De ‘achterstand’ hebben ze aan zichzelf te danken. Waarom iets extra’s, ze kunnen ook gewoon terecht bij SJC of VV Noordwijk hoor, zoals veel van hun buurtgenoten die wel willen deugen. Overal rottigheid trappen en dan huilie huilie omdat ze geen kansen zouden krijgen.Er zijn genoeg Noordwijkers die ook uit een andere cultuur afkomstig zijn en die wel succesvol zijn of in ieder geval normaal doen. Zij ergeren zich ook aan dit tuig.

 6. Ik spreek uit ervaring , heeft bij
  Openbaren Werken.
  Ook de rotzooi opgeruimd,
  Gevraagd tijdens werkoverleg of er met het Tuig zoals er gezegd wordt gepraat kan worden.
  De leiding en politiek wilde dat niet.het is altijd bij de vaste tafeltennistafel een zooitje en paar keer dakpanelen van fietsen hok in brand.
  Sommige reageren niet bij naam,
  Verschuil je maar .
  Net als die rechtse bende in de raad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here