Noordwijk bijna € 15 miljoen in de plus

Foto Richard van Egmond

Noordwijk – Noordwijk heeft de laatste jaarrekening als zelfstandige gemeente afgesloten met een positief rekeningresultaat van bijna € 15 miljoen: ongeveer € 3 miljoen uit de algemene dienst en zo’n € 12 miljoen uit het grondbedrijf. Wethouder financiën Gerben van Duin presenteerde de cijfers donderdag.

De grote plus uit het grondbedrijf wordt grotendeels veroorzaakt door de grond van het oude Bollenbad, waar nu de wijk Duineveld wordt ontwikkeld: € 8,2 miljoen.

Als het aan de wethouder ligt wordt € 2,3 miljoen van het positieve resultaat gebruikt voor het versterken van de buffer voor de jeugdzorg. Dat is nodig omdat die kosten oplopen.

2 REACTIES

  1. Zoveel geld kan je ook wel een bus laten rijden als de kinderen van de klaverweide naar een andere sporthal moeten in het dorp.Want die bij sjc wordt afgebroken je laat ze toch niet door het dorp lopen .Alle toeristen kunnen gratis naar het strand met een bus betaald door de gem Noordwijk en de eigen kinderen moeten maar gaan lopen dit is niet te rijmen.

  2. Zoveel geld en de kinderen van de klaverweide moeten gaan lopen naar een anderen sporthal .Iedere bad gast wordt gratis vervoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here