Noordwijkerhoutse Brownies&Downies is ‘droom die uitkomt’

Jolanda Volkerijk samen met haar broer/zakenpartner Bert Volkerijk. Foto: PR.

Noordwijkerhout – Recht tegenover de Witte Kerk opent medio augustus een Noordwijkerhoutse locatie van Brownies&Downies. In de lunchroom komen mensen te werken met een verstandelijke beperking, ondersteund door onder andere een professionele kok en vrijwilligers.

Het restaurant is een lang gekoesterde wens van initiatiefneemster Jolanda Volkerijk. Sinds eind vorig jaar is ze samen met haar broer/zakenpartner Bert Volkerijk bezig geweest om het project van de grond te krijgen. Volgens haar is dit dé manier om een passie voor horeca te combineren met de liefde voor haar twee zoons (van wie er een verstandelijke beperking heeft).

Brownies&Downies begon in 2010 met een restaurant in het Brabantse Veghel, maar inmiddels zijn in het hele land franchisenemers actief die het idee hebben overgenomen. Zo ook in bijvoorbeeld Katwijk. In Noordwijkerhout zijn de voorbereidingen nu nog in volle gang. De vorderingen zijn onder andere te volgen via de Facebook-pagina.

In Nieuwsboulevard vertelde Jolanda Volkerijk uitgebreid over het initiatief. Met presentator Guus de Jong ging het onder andere over de locatie, het concept, de inspiratie en het personeel:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here