Noordwijks bestuur duurste van de Bollenstreek

Bollenstreek – De kosten per inwoner van lokaal bestuur in de Bollenstreek lopen fors uiteen. Noordwijk is het meeste kwijt. Per inwoner kost het onderdeel bestuur van de gemeente 694 euro per inwoner. In Teylingen zijn die kosten het laagst en fors minder, namelijk 366 euro per inwoner. In Lisse staat op het prijskaartje bestuur 578 euro, Noordwijkerhout 535 en Hillegom 510 euro. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het bedrag in Noordwijk was vorig jaar nog 648 euro, Teylingen nagenoeg gelijk 365, Hillegom 473, Lisse 523 en Noordwijkerhout 471. In een reactie laat Noordwijk weten dat gemeentes lastig met elkaar zijn te vergelijken omdat ze anders zijn georganiseerd en dat niet duidelijk is wat er allemaal toegerekend is aan de bestuurskosten. Vooral verbaasd is Noordwijk over de stijging in vergelijking met vorig jaar. Er is volgens de gemeente namelijk niets veranderd aan de organisatie.

8 REACTIES

 1. Ik verheug me steeds meer op die fusie, mogen de Noordwijkerhouters meebetalen aan het peperdure Noordwijkse bestuur.

 2. Of het nieuwe bestuur gaat nog meer kosten per inwoner! Denk aan een nieuw gemeentehuis en alle daarbij komende kosten. Hoe dan ook zal het voor de gewone man niet goedkoper worden

 3. Als je vier jaar lang een lokaal-links monsterverbond als coalitie krijgt, dan stijgen de kosten wel ja! PvdA, Groenlinks, D66, Puur en Lijst Salman moeten natuurlijk allemaal een eigen wethouder, en cadeautjes die de eigen achterban pleasen. Dan schieten de kosten wel omhoog ja!

 4. ‘Liberale lente’ is onvolledig in zijn reactie. Derhalve een kleine nuance:

  Met wethouder Van Duin (o.a. financiën!), die lid is van de VVD, en burgemeester Rijpstra (óók VVD), die zeker niet onafhankelijk boven de partijen staat, heeft de VVD toch een aardige vinger in de pap in het Noordwijks bestuur!

  Daarnaast zijn de kosten óók in Noordwijkerhout erg hoog en te hoog. Noordwijkerhout kent zelfs een stijging t.o.v. vorig jaar van bijna 14% (Noordwijk 7%). In Noordwijkerhout zit de VVD in het college (lees: bestuur) met wethouder Bilars, die (het was voorspelbaar!) o.a. financiën in zijn portefeuille heeft!

  De pot verwijt dus de ketel!?!

  Met de aanstaande fusie, waar de VVD zo naar smacht, zullen de kosten voor de inwoners nog verder toenemen. Mark my words!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here