Paardenopstallen Achterweg-Zuid mogelijk gelegaliseerd

Lisse – Onder strikte voorwaarden wil het college van B & W een aantal opstallen voor paarden aan de Achterweg-zuid 59 legaliseren. Op 1 maart 2015 verzocht een omwonende om handhaving omdat het gebruik strijdig is met het bestemmingsplan. Het gaat hier om een paardenbak, 4 paddocks, 1 schuur, 1 paardenstal, 3 ligboxen en de mestopslag. Uit mondelinge verklaringen blijkt dat de meeste opstallen sinds ca. 1980 aanwezig zijn en in ieder geval aantoonbaar aanwezig is in 1997 via een luchtfoto. De situatie is al die tijd strijdig geweest met het bestemmingsplan. Echter, hier is nooit melding van gemaakt of tegen opgetreden. Wel moet de gemeenteraad er nog over besluiten en moet de provincie akkoord gaan.

3 REACTIES

  1. Dat zou toch een enorme gotspe zijn? Overschrijdt de regels maar, dan keuren wij het wel goed. Als iemand in het centrum een illegale schuur bouwt moet ie hem afbreken.

  2. Nee, als de gemeente niet goed zijn werk heeft gedaan en dus nooit heeft opgetreden is het uiteindelijk verjaart en moet de gemeente het wel legaliseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here