Paralympisch kampioen lanceert app Uniek Sporten

Arjo Wijnhorst (Uniek Sporten), wethouder Gerben van Duin (Noordwijk) en Jeroen Kampschreur (sportheld) donderdag in Huis ter Duin. Foto: Guus de Jong.

Bollenstreek/Noordwijk – Meer dan honderd studenten van de Haagse Hogeschool hebben in het Noordwijkse hotel Huis ter Duin een groot project afgesloten. Jeroen Kampschreur, winnaar van een gouden ski-medaille tijdens de Paralympische Spelen van 2018, was daarbij aanwezig.

De sportstudenten onderzochten voor Uniek Sporten hoe het in de Bollenstreek staat met de faciliteiten voor gehandicaptensport. De resultaten worden binnenkort in een mobiele applicatie verwerkt, zodat de drempel voor mensen met een handicap kleiner wordt om te gaan sporten en bewegen.

Het concept werd bedacht in Arnhem door Arjo Wijnhorst, die enthousiast werd door het rolstoelhockey. Inmiddels is het uitgerold over heel Nederland en denken onder andere de korfballers van TOP (Sassenheim) en de voetballers van Foreholte (Voorhout) extra aan de doelgroep.

Bo-verslaggever Guus de Jong maakt donderdagmiddag de volgende reportage.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here