Rijpstra staat nog achter noodverordening

Beeld Omroep West

Noordwijk – Burgemeester Jan Rijpstra staat nog helemaal achter het afkondigen van de noodverordening voor de wijk Boerenburg. Hij nam de drastische maatregel vorige week donderdag omdat hij vond dat het nodig was de situatie in de wijk snel veilig te maken.

De brandstichtingen, afgelopen week, waren voor hem de laatste druppel. Rijpstra heeft regelmatig overleg met de politie over de vraag of het nog nodig is de verordening te handhaven. De politie mag door de noodverordening onder meer fouilleren, auto’s doorzoeken en er is een samenscholingsverbod. Woensdag is een eerste evaluatie over de situatie.

Daarnaast bereidt de burgemeester een tweede traject voor: samen met de buurt wil hij de wijk leefbaar maken en houden.

Hieronder het interview:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here