Schilder Max Liebermann geëerd met permanente wandelroute

De ambassadeur, burgemeester Rijpstra en twee bestuursleden van de Stichting Max Liebermann onthulden het eerste informatiebord. Foto: Guus de Jong.

Noordwijk – Max Liebermann heeft sinds vrijdag een wandel- en fietsroute door Noordwijk. Een groep enthousiaste vrijwilligers wil hiermee een permanent eerbetoon brengen aan de Duitse kunstenaar. Bij de officiële opening was naast burgemeester Jan Rijpstra ook ambassadeur Dirk Brengelmann van Duitsland aanwezig.

Sinds het eind van de negentiende eeuw verbleef Max Liebermann (1847-1937) bijna elke zomer in Nederland. Na een hevige pennenstrijd met een kunsthistoricus kwam hij tot rust in Noordwijk, een plek die hij later z’n tweede thuis zou noemen.

De Stichting Max Liebermann heeft dankzij donateurs 23 borden verspreid over de gemeente Noordwijk. Op elk paneel staat informatie over een schilderij dat aan de locatie is gekoppeld. Bij de route horen ook een boek, een app en een website.

Wethouder Barnhoorn mocht het eerste boekje in ontvangst nemen. Foto: Guus de Jong.

Luister hieronder naar een audioverslag. Gemaakt door onze verslaggever: Guus de Jong.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here