Teylingen houdt ingekomen brieven anoniem

Teylingen – De gemeente Teylingen zal brieven van burgers aan de gemeenteraad alleen maar anoniem opnemen op de lijst van ingekomen stukken. Volgens de gemeente maken nieuwe privacyregels het noodzakelijk dat ingezonden brieven geanonimiseerd worden. Daardoor zal niet langer duidelijk zijn wie de afzender van een brief is. De pers had bezwaar gemaakt tegen deze gang van zaken. Aan insprekers tijdens vergaderingen zal voortaan worden verteld dat er in de raadzaal opnamen worden gemaakt. Als zij hierbij niet in beeld willen komen, zullen ze niet kunnen inspreken.

3 REACTIES

  1. Het gaat om het filmen door het eigen systeem van de gemeente. Teylingen zendt haar vergaderingen live uit en deze zijn ook terug te zien via de website.

  2. Hoe kunnen raadsleden, wiens expliciete aandacht door een inwoner wordt gevraagd voor welk vraagstuk dan ook, dan nog contact met hen opnemen en daarvoor in het forum van de gemeenteraad aandacht en een mogelijke oplossing vragen? Gemeentebestuur heeft waarschijnlijk ook graag dat raadsleden voor de inwoners ook anoniem blijven. Scheelt B&W een hoop werk en (opbouwende) kritiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in