Teylingen scoort het hoogst op kwaliteit onderwijs

Bollenstreek – De gemeente Teylingen scoort het hoogst in de Bollenstreek waar het gaat om kwaliteit van het onderwijs in 2017. Op een schaal van 0 tot 100 scoort Teylingen 71, Noordwijk 65, Lisse 64, Hillegom 61 en Noordwijkerhout 48. Het landelijk gemiddelde is 52. De kwaliteit is beoordeeld door een universitair kenniscentrum op basis van 7 onderdelen: aanbod (afstand tot) basisscholen en voortgezet onderwijs, eindexamen cijfers voortgezet onderwijs, onvertraagd naar diploma, opleidingsniveau, voortijdige schoolverlaters en jeugdwerkloosheid. Dit laatste is een indicatie voor hoe onderwijs en arbeidsmarkt aansluiten. De kwaliteit van de scholen is een verantwoordelijkheid van de scholen zelf. Gemeenten financieren hoofdzakelijk de gebouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here