Uitbreiding Dekamarkt in hoger beroep goedgekeurd

Foto: koopcentrum Hillegom

Hillegom – De uitbreiding van de Dekamarkt op het Henri Dunantplein is terecht door de gemeente Hillegom akkoord bevonden. Dat oordeelt de Raad van State (RvS) in een uitspraak in hoger beroep woensdag. De uitbreiding betreft 775 m2 door vier winkels samen te voegen. Ook het toevoegen van een entreepassage hoort er bij. Volgens de RvS is voldoende door Hillegom gemotiveerd waarom dit akkoord is, dat werd gedaan door onderzoeken van deskundigen. Ook past de uitbreiding in de detailhandelsvisie. Daarin staat weliswaar een maximering van winkeloppervlakte, maar er is terecht een beroep gedaan op een uitzonderingsbepaling voor bestaande bedrijven. Het samenvoegen van de winkels wordt niet gezien als een uitbreiding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here