Werkstraf na verwaarlozing huisdieren

Sassenheim – Tegen een 37-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Sassenheim is een werkstraf geëist van 60 uur, waarvan 20 voorwaardelijk, vanwege het verwaarlozen van hun huisdieren. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

In hun tuin lagen twee dode konijnen waar de wormen uitkropen. De Sassenheimer verklaarde bij de politie dat hij niet in de gaten had dat de konijnen dood waren. In huis troffen agenten twee te dikke honden aan en een kinderkamer vol met hondenpoep. Volgens de man kregen de beesten voldoende lichaamsbeweging.

De rechter vond de dierenverwaarlozing bewezen en legde de geëiste werkstraf op. Beide Sassenheimers waren niet aanwezig ter zitting.

1 REACTIE

  1. Niet in de gaten dat de konijnen dood waren ?? Ik mag toch hopen dat de honden in beslag genomen zijn en het kind uit huis is geplaatst?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here