Aanwijzing monumenten eerst op vrijwillige basis

Hoofdstraat 2/Huis ter Duinstraat 1, beter bekend als De Punt, staat op de gemeentelijke monumentenlijst

Noordwijk – Aanwijzing van gemeentelijke monumenten gaat voortaan eerst op basis van vrijwilligheid. Dat is het resultaat van een motie van VVD, CDA, D66 en Lijst Salman Noordwijk, die donderdag tijdens de raadsvergadering werd aangenomen. Na de vrijwillige aanwijzing wordt beoordeeld welke, overige waardevolle panden onvoldoende bescherming hebben en in overleg met de gemeenteraad alsnog moeten worden aangewezen. Dit moet allemaal voor 1 oktober 2018 gebeuren, dan moet de gemeentelijke monumentenlijst afgerond zijn. Wethouder Fles kreeg kritiek over communicatie en hoe het proces tot nu toe is verlopen. Zij zegt dat de aangenomen motie juridisch niet is uit te voeren.

1 REACTIE

  1. En terecht. De manier waarop het nu ging, waarin de gemeente wel even bepaalde welke panden in hun ogen monumentaal waren en de manier waarop met inwoners werd omgegaan, was echt beschamend.

    Mensen die in een monument wonen, doen dat omdat ze daar plezier van beleven en daar waarde aan hechten. Die mensen zorgen zelf met veel liefde voor hun mooie huis. Daar moet je als overheid niet als een dwingeland met regels, boze brieven en dreigementen naartoe stappen, daar moet je mee samenwerken. Vrijwilligheid is een mooie basis om tot resultaten te komen richting de toekomst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here