Burgemeester Breuer legt kiel boeijerjachtje

Warmond – Burgemeester Carla Breuer legde vrijdag de kiel voor de reconstructie van een 18e eeuws overnaads gebouwd boeijerjachtje. Dat gebeurde tijdens een bezoek van de gemeenteraad en het college van B & W aan de historische Klaas Hennewerf aan de Haarlemmertrekvaart in Warmond. Breuer, die ook voorzitter is van de Erfgoedlijn Trekvaarten van de provincie, hamerde er lustig op los. Als aandenken mocht zij de hamer mee naar huis nemen.┬áHet boeijertje wordt gebouwd als een oefening om later een reconstructie te kunnen maken van een grote overnaadse boeijer waarover de stad Leiden meer dan twee eeuwen lang beschikte.┬áDeze stadsboeijer werd gebruikt om het stadbestuur te vervoeren en inspecties te houden. Tijdens Sail Leiden, op 28 en 29 juli, kan men in het Leidse Ankerpark kijken hoe ver de bouw van dit boeijertje sinds de kiellegging door Breuer, al is gevorderd. (foto’s en filmpje: Rose Marie Keijzer)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here