Fairtrade-eis bij subsidie nog even geparkeerd

Noordwijk/Noordwijkerhout – Bij elke subsidie fairtrade als eis stellen. Deze verandering wordt even geparkeerd vanwege de fusie van Noordwijk en Noordwijkerhout. Dat is de reactie van het Noordwijkse college van B & W op de vraag van de werkgroep fairtrade. Dankzij deze werkgroep mag Noordwijk zich Fairtrade gemeente noemen. Ze hadden gevraagd om bij elke subsidie fairtrade als verplichting op te nemen. B & W vinden deze vraag thuis horen in een komende discussie over de aanpassing van de Algemene Subsidieverordening omdat die van Noordwijk en Noordwijkerhout geharmoniseerd moeten worden. Nadeel is dat aanpassing en invoering er voor zorgen dat pas vanaf 2021 de fairtrade-eis gesteld kan worden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here