‘Geen zorgen over sluiting dokterspost Voorhout’

Bollenstreek/Voorhout – De Doktersdienst Duin- en Bollenstreek (DDDB) en de Stichting Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland (SHR) willen de onrust wegnemen over de toekomst van de huisartsenspoedpost in Voorhout.

Volgens de artsen is er onterecht ophef over een definitieve sluiting van de avond- en weekendpost aan de Rijnsburgerweg. Het blijft voor iedereen mogelijk om buiten kantooruren spoedzorg te krijgen, zo staat in een verklaring. Momenteel worden meerdere toekomstscenario’s uitgewerkt, maar sluiting van een locatie in Teylingen of Alphen aan de Rijn is nog niet aan de orde.

De huisartsenzorg in de avonden, nachten en weekenden staat onder druk. Volgens de DDDB heeft dat verschillende oorzaken, maar de belangrijkste is een tekort aan ondersteunend personeel zoals doktersassistentes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here