Noordwijkerhout: met komst Duinpolderweg ook beter openbaar vervoer

Noordwijkerhout – De Noordwijkerhoutse gemeenteraad wil dat met de komst van de Duinpolderweg ook het openbaar vervoer verbetert. Zo zou bijvoorbeeld een buslijn langs de weg voor een snellere ov-verbinding met Haarlem kunnen zorgen.

Na een kleine aanpassing werd een motie van D66-raadslid Marcel Wiebes unaniem aangenomen. Door de groei van het aantal woningen is de verwachting dat ook de verkeersbehoefte tussen Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom, Hoofddorp en Schiphol gaat toenemen. De provincie Zuid-Holland neemt in september een definitief besluit over de komst van de Duinpolderweg.

Eind juni werd bekend dat Arriva in de komende jaren (t/m 11 december 2022) het busvervoer in de regio verzorgd. NZLokaal sprak donderdag tijdens de raadsvergadering de hoop uit dat ook dit een aanleiding vormt voor het gemeentebestuur om de bereikbaarheid te verbeteren.

2 REACTIES

  1. Laat alsjeblieft weer een rechtstreekse bus gaan van NWH naar Haarlem! En liefst ook een half-uursverbinding tussen Noordwijk en NWH.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here