Onderzoek: wonen naast landbouwgrond niet ongezond

Bollenstreek – Wonen bij landbouwpercelen is niet ongezond. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft geen verband gevonden tussen gezondheid en de nabijheid van landbouwgewassen. Dat blijkt uit een meerjarig onderzoek. RTV Drenthe bericht er over. Omwonenden van landbouwpercelen maakten zich zorgen over hun gezondheid. Zij vermoedden onder andere dat bestrijdingsmiddelen schadelijk voor hen zouden kunnen zijn. Over het algemeen werden volgens het RIVM geen duidelijke verbanden gevonden tussen gezondheid en de nabijheid van landbouwpercelen. Mensen die in de buurt van landbouw wonen, lijken volgens het instituut zelfs gemiddeld iets gezonder dan anderen. Vooral in Drente werd soms fel geprotesteerd tegen het gebruik van bestrijdingsmiddelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here