Prinses Beatrix bij laatste reünie Engelandvaarders

Foto Google Streetview

Noordwijk – Prinses Beatrix is op woensdag 29 augustus aanwezig bij de laatste reünie van de Stichting Genootschap Engelandvaarders in Hilversum. Zij zal daar onder andere spreken met vertegenwoordigers van het Museum Engelandvaarders.

Dit Noordwijkse museum is samen met het Oorlogsmuseum Overloon en de Oorlogsgravenstichting van belang voor het bewaren van de geschiedenis en het doorgeven van de verhalen van de Engelandvaarders.

‘Engelandvaarder’ is de erenaam voor alle mannen en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog uit bezet gebied wisten te ontsnappen om zich bij de geallieerden aan te sluiten. Het genootschap werd in 1969 opgericht. Sindsdien organiseerde het genootschap jaarlijks een reünie voor Engelandvaarders uit binnen- en buitenland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here