Sail Warmond: oude boten te kijk

Warmond – 80 historische erfgoedschepen liggen sinds dinsdag in Warmond. Tot 27 juli is Warmond een drijvend openluchtmuseum.

De ouwetjes zijn ook in actie te zien. Woensdag is een beurtveerwedstrijd op de Kagerplassen, waarbij de schepen zoveel mogelijk havens moeten aandoen en op donderdag is er een grote parade. Een kijkje aan boord van zo’n erfgoedschip nemen kan ook: alle schepen met een Warmonds vlaggetje zijn open om te bewonderen. Daarnaast kunnen liefhebbers een erfgoedroute varen en een bezoek brengen aan het sluisje Zwanburgerpolder. Ook is er informatie over het nautische verleden van Warmond.

Op vrijdag 27 juli vertrekt de historische vloot van Warmond naar Leiden. Daar is tot 29 juli Sail Leiden.

Een korte impressie van Sail Warmond is te zien op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in