Staking bij AKZO in Sassenheim

Foto: FNV

Sassenheim – Werknemers van AkzoNobel in Sassenheim staken. Dat meldt de vakbond FNV. Het gaat om een 24-uursstaking die dinsdagochtend is gestart. Er wordt volgens de FNV gestaakt omdat er niet gereageerd is op een ultimatum. De bond wil een betere CAO en verbetering van het pensioenfonds.┬áDe eis is een bijstorting van 400 miljoen in het bedrijfspensioenfonds. Akzo wil dat niet doen. Volgens de FNV verliezen werknemers de helft van hun pensioen. Wat eerder extra kwaad bloed zette, was dat het bedrijf 10 miljard ontvangt voor de verkoop van de chemietak, maar dat dit geld vooral naar de aandeelhouders gaat. Het is volgens de FNV de eerste keer dat er bij de Sikkens-fabriek wordt gestaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here