Voor een avond brandweerman op Willem van den Bergh

Foto: Rinus Noort

Noordwijk – Brandweer Hollands Midden kwam maandag met vijf brandweerauto’s een demonstratie geven aan cliënten van ’s Heeren Loo, Willem van den Bergh. Brandweer Hollands Midden is het vaste korps dat in actie komt bij calamiteiten bij de zorginstelling. De komst van een brandweerwagen met sirenes maakt altijd grote indruk op cliënten. Door op een laagdrempelige manier diverse onderdelen te laten zien van de brandweer leerden de cliënten op een leuke manier wat een brandweerman allemaal doet. Men kon in een echt brandweerpak een autowrak openknippen, met de brandslang water spuiten, met een brandblusser een klein vuur doven en nog veel meer. En om je een echte brandweerman te voelen kon het niet ontbreken om een rondje te maken in de brandweerauto. Naast dat het educatief was, was het vooral ook een zeer gezellige avond voor zowel de cliënten als de leden van Brandweer Hollands Midden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here