Bloemrijk weekend met Bloemenfestival en Flower Parade

Noordwijk noemt zichzelf dit jaar City of Space en dat is ook terug te zien tijdens het Bloemenfestival in de Hoofdstraat. Foto: Jaap van Duyn

Noordwijk – Een kleurrijke bedoeling is het dit weekend in Noordwijk aan Zee. In de Kapel aan Zee vond donderdagavond de officiĆ«le opening plaats van het Bloemenfestival Noordwijk, niet geheel toevallig vlak voor het weekend van het Rijnsburgs bloemencorso.

De officiƫle openingshandeling van het Bloemenfestival werd dit jaar verricht door Willem Heemskerk, sinds kort voorzitter van Bloemencorso Bollenstreek. In de Kapel aan Zee zijn tot en met zondag tientallen bloemstukken te zien.

De Flower Parade Rijnsburg rijdt een dag eerder, op zaterdag 11 augustus, vanuit Rijnsburg richting Noordwijk. Twaalf praalwagens en meer dan vijftig andere creaties komen rond 18.30 uur aan op de Koningin Wilhelmina Boulevard.

Op zondag 12 augustus blijven de praalwagens staan en wordt het Blooming Festival georganiseerd. Op de Oranje Promenade komen van 11.00 tot 19.00 uur ruim 80 marktkraampjes te staan, waarvoor de hele boulevard wordt afgesloten.

Foto: Jaap van Duyn
Foto: Jaap van Duyn
Foto: Wilma Gudmundsson
Foto: Jaap van Duyn

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here