Noordwijkerhout wil weerbare basisscholieren

Beeld: GGZ

Noordwijkerhout – Leerlingen van groep 7 en 8 van alle Noordwijkerhoutse basisscholen krijgen een weerbaarheidstraining. Het gaat om 7 sessies van 2 uur. Voorafgaand aan deze training worden ouders ge├»nformeerd en docenten getraind. De weerbaarheidstraining is er op gericht om ‘nee’ te zeggen tegen zaken die een scholier eigenlijk niet wil. Onder groepsdruk of via social media worden scholieren nu nog onder druk gezet, soms bij ernstige zaken zoals sexting (seksueel getinte berichten of beelden delen via je smartphone). De training wordt gegeven door de GGD en jongens en meisjes krijgen apart training. Dit levert de beste resultaten op. De gemeente Noordwijkerhout neemt de kosten van ruim 10.000 euro voor haar rekening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here