Aanhoudingen na overlast Koudenhoorn

Eerder vloog een kinderboerderij in de brand op Koudenhoorn. Foto: Omroep West

Warmond – De politie heeft dinsdagochtend drie personen aangehouden vanwege het veroorzaken van overlast op recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond. De drie personen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de actie op Koudenhoorn heeft de politie onder andere luchtdrukwapens en verdovende middelen gevonden. Ook werden buitenboordmotoren aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Vanwege de overlast overweegt burgemeester Carla Breuer om bestuurlijke maatregelen tegen de betreffende personen te treffen, zoals een gebiedsontzegging of een gebiedsverbod. De drie aangehouden personen hebben al een officiële waarschuwingsbrief overhandigd gekregen.

Het college van B&W wil nu in de APV een verbod op overnachten in voer- en vaartuigen en hinderlijk drankgebruik op openbare plaatsen en openbaar water opnemen. Er zijn al de hele zomer aanhoudende meldingen van ernstige misdragingen, bedreigingen, intimidaties en milieuvervuiling rondom Koudenhoorn. Al eerder kregen enkele personen een gebiedsverbod vanwege hun gedrag op en rond het recreatie-eiland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in