Arbeidsmarkt Holland Rijnland wordt krap

Bollenstreek – In een jaar tijd is de arbeidsmarkt van Holland Rijnland ‘krap’ geworden. Dat wil zeggen dat er in verhouding tot het aantal vacatures relatief weinig werkzoekenden beschikbaar zijn. Dat blijkt uit cijfers die uitkeringsinstantie UWV dinsdag bekend maakte.

Vooral werkgevers die mensen zoeken in de ICT, mensen met een technisch beroep of met een zorgberoep, hebben moeite hun vacatures in te vullen. Op de korte termijn vangen werkgevers het tekort aan personeel op door medewerkers te vragen meer te werken.

Ondanks de groeiende economie zijn er echter nog steeds mensen die moeilijk werk vinden. Daartoe behoren mensen met een administratieve opleiding, ouderen, personen met een arbeidsbeperking en statushouders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in