Begroting Teylingen: woonlasten gelijk, ambities bijstellen en overleg over ruïne

Infographic van de begroting.

Teylingen – De woonlasten blijven voor de inwoners van de gemeente Teylingen volgend jaar nagenoeg gelijk. Dat blijkt uit de begroting voor het jaar 2019, die het college van burgemeester en wethouders vrijdagochtend presenteerde. De woonlasten zullen in Teylingen ook het komend jaar met alleen het inflatiepercentage worden verhoogd, zo laat het college weten. De afvalstoffenheffing zal volgend jaar zelfs op hetzelfde niveau blijven als dit jaar. Daarmee blijft Teylingen qua woonlasten de goedkoopste gemeente van de Bollenstreek.

De gemeente Teylingen moet de ambities voor het komende jaar bijstellen, en sommige plannen doorschuiven naar latere jaren. Volgens het college van burgemeester en wethouders is dit het gevolg van de plotselinge verslechtering van de uitkering die de gemeente van het Rijk krijgt. In maart was het financiële vooruitzicht redelijk gunstig, maar in mei liet het Rijk weten dat de uitkering aan de gemeente lager zou worden. Daardoor kan een aantal plannen van het nieuwe college niet al in 2019 worden uitgevoerd, maar pas later.

De gemeente gaat met omwonenden en andere belanghebbenden plannen voor de Ruïne van Teylingen en de omgeving daarvan verder uitwerken. In de begroting voor 2019 wordt de ruïne en het gebied daar omheen “een parel van Teylingen” genoemd. Het college is al geruime tijd bezig met het maken van plannen voor dit gebied, maar die gaan nu concreter worden. Dat liet wethouder Bas Brekelmans weten tijdens de presentatie van de begroting voor 2019. Juist op hetzelfde moment vond overleg plaats over de plannen met belanghebbenden rond de ruïne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in