Burgemeester Goedhart zet Katwijkse helden in het zonnetje

Foto: BO

Noordwijkerhout – Twee Katwijkers hebben woensdag in het Noordwijkerhoutse gemeentehuis een waarderingsspeld gekregen van de het Carnegie Heldenfonds. Burgemeester Goedhart prees het tweetal voor hun actie op 12 november 2017, toen ze het leven van een oudere vrouw redden die in het water was gelopen.

Johan van der Gugten en Remzi M. Sen reden terug van een diner bij het Comomeer toen zij op de Duinschooten staande werden gehouden. Toen duidelijk werd wat er aan de hand was, werd gelijk de juiste hulp geboden. Gezien de omstandigheden en de fysieke en geestelijke gesteldheid van de vrouw niet zonder gevaar.

Voor dit teken van goed burgerschap ontving het tweetal de bronzen legpenning van de Stichting Carnegie Heldenfonds. Aan twee anderen gaf burgemeester Goedhart een bloemetje cadeau. De heer Van Duin was de mantelzorger die de wagen staande hield en Monika van der Marel, de derde inzittende, belde 112 en pakte een warmtepack om het slachtoffer te verwarmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in