Burgemeester helpt handje met strandjutten

Foto's Thijs Oorschot

Noordwijk – Strandjutten is een passie van Ruth Nederveen. Als kind al trok de Noordwijkse over het strand op zoek naar mooie schelpen.

Nu heeft ze haar focus verlegd op plastic zwerfafval. Ze maakte er zelfs een boekje over. The Beast bevat creatieve foto’s van plastic afval. Bij de presentatie van het boekje beloofde burgemeester Jan Rijpstra haar een keer mee te gaan jutten. Woensdagochtend was het zover. Samen spraken ze over de mogelijkheid om strand en zee schoon te houden. Vooral in de wintermaanden is er meer verzorging nodig. Een weggegooide peuk, bijvoorbeeld, vervuilt acht liter water.

Geopperd werd om jongeren te betrekken bij het probleem en ook een verbod op het gebruik van single use plastic zou kunnen helpen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in