CNB lanceert papier gemaakt van tulpenbollen

Het eerste tulpenpapiertje.

Bollenstreek РDe coöperatieve bloembollencentrale CNB in Lisse lanceert papier en karton gemaakt van tulpenbollen-overschot. CNB werd begin van het jaar benaderd door de firma Teeuwen uit Breezand of ze papier gemaakt uit bollen wilden kopen. Daar werd positief op gereageerd, ook omdat CNB in januari 2019 100 jaar bestaat. De bollen zijn letterlijk in de blender gedaan en er is een mix van gemaakt. Deze mix is naar het bedrijf Schut Papier gebracht. Die hebben al ervaring met papier met vezels van tomatenplanten, recyclede jeans en cacaodoppen. De stukjes bol zijn in het papier nog zichtbaar. In eerste instantie is een beperkte oplage geproduceerd. Dit gaat de CNB volop gebruiken tijdens haar jubileumjaar.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here