Fluks wint en vier jeugdteams kampioen

Noordwijk – Na enkele wedstrijden waarin het net niet lukte, vielen de stukjes afgelopen zaterdag op zijn plaats en wist Fluks de spannende wedstrijd tegen DKV uit IJmuiden met 14-10 winnend af te sluiten.

Na een goed begin met enkele lange aanvallen waarin niet gescoord werd, was het Suzan van Hooijdonk die namens Fluks als eerste trefzeker was. Beide ploegen stonden goed te verdedigen en gaven de aanvallende vakken weinig ruimte om tot schot te komen. Aanvankelijk wist Fluks daar het beste mee om te gaan en onder andere via scores van Joek Kwakernaak en Marlou Passchier werd een gat van 3 punten geslagen. DKV zette een tandje bij, en slaagde er bij rust op gelijke hoogte te staan (7-7).

In de tweede helft speelde Fluks heel geconcentreerd naar de overwinning toe. Vooral het duo Joek Kwakernaak en Jan Passchier blonk zowel verdedigend als aanvallend uit. De heren wisten elkaar prima te vinden en scoorden ondersteund door goed spel van de dames in hun vak allebei nog 2 maal. Beide Noordwijkse vakken bleven, opgezweept door het enthousiaste publiek, sterk verdedigen. Hierdoor bleef het aantal DKV treffers na rust steken op 3. In het laatste deel van de wedstrijd mocht Suzan de Roode haar opwachting maken en zo debuteerde opnieuw een jeugdspeler in Fluks 1. De blauw-witten wisten de voorsprong te consolideren zodat aan het einde van de wedstrijd 2 punten aan het totaal bijgeschreven mochten worden. Topscorer aan Fluks zijde werd Joek Kwakernaak met 4 treffers.

Maar liefst 4 Jeugdteams Fluks kampioen

Afgelopen zaterdag completeerde Fluks B1 het kwartet kampioenen dat de jeugd van Fluks nu al rijk is!  Na een zinderende 4-4 op het volgepakte Fluks terrein kan de B1 het kampioenschap niet meer ontgaan. Vorig weekend sleepten zowel de C1, de E1 als de E2 van Fluks de kampioensschaal reeds binnen.  Voor het inmiddels roemruchte meiden 7-tal van de E1 betekende dit een prolongatie van hun kampioenstitel, na het winnen van vorig veldseizoen (toen als E2). Dit seizoen wisten de jonge dames de eerste 4 wedstrijden op rij te winnen en daarmee de titel al veilig te stellen en mee naar Noordwijk te nemen. Nienke, Manou, Linde, Loes, Lynn, Yara, Zoey en de coaches Daan en Diane werden dan ook zeer terecht op het sportcomplex van Fluks gehuldigd en voorzien van (alweer) een verdiende medaille.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in