Foreholte gelijk door late tegentreffer

Foto: Jeannette Kloet

Voorhout – Heel Foreholte baalde van het gelijke spel, maar voor de neutrale toeschouwer mochten de Voorhouters de handen dichtknijpen met het resultaat van 1-1 tegen ROAC.

In het team van Foreholte was opnieuw Sebastiaan Bloemendaal opgenomen, daar waar Joost van Dam nadrukkelijk zijn visitekaartje had afgegeven in de wedstrijd tegen Stompwijk’92. Bij ROAC stond, ook onverwacht, spelmaker Thijs van Seggelen aan de start van de wedstrijd.

De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang. In de 15e minuut mocht William van Vliet inkoppen, maar hij kon te weinig kracht aan de bal meegeven. Tien minuten later was het Djimmy Wagter die zich vrij kappend in de korte hoek binnenschoot, maar nog juist keeper Matthijs Guijt redding zag brengen. Foreholte wilde wel aanvallen, maar ROAC ‘stond goed’ en gaf de Voorhouters verder geen kans. Vanuit de tweede lijn wist alleen Jelle Veenvliet de vuisten van Dammes van der Poel te vinden. Voor de rust werd Thijs van Seggelen al gewisseld voor Joost van den Bosch.

De tweede helft bracht dezelfde tweeëntwintig terug in het veld. Sten Admiraal schoot hard op keeper Van der Poel, maar Djimmy Wagter antwoordde met een vlammend schot op de linkerpaal. ROAC leunde achteruit en steunde op z’n solide verdediging onder leiding van Mitchel Boere en Foreholte had geen mogelijkheid om die defensie te slechten. In de tegenstoot waren de mannen van ROAC steeds dreigend. Feitelijk was er sprake van armetierig voetbal van beide kanten. Toni Arroyo en Jelle Geerlings werden in de wedstrijd gewisseld en in de 76e minuut leek de wedstrijd te worden open gebroken. Casper Brabander verzond de vrije trap richting strafschopgebied. Keeper Van der Poel werd gehinderd door de zon en Toni Arroyo liet de bal via zijn hoofd het doel binnen hobbelen (1 – 0).

ROAC-trainer Hein Leliveld bracht zijn laatste geblesseerde troef Martijn van Trigt en uiteindelijk was het Wessel van der Poel die in de 87e minuut een vrije trap van Rudolf Bax bij de eerste paal wist binnen te koppen (1 – 1). Een volkomen verdiende gelijkmaker, maar ja, voor Foreholte was de mogelijk eerste periodetitel voorlopig even in de ijskast verdwenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in