Gebruik middel tegen virussen voor lelies verlengd

Bollenstreek – Op verzoek van de organisatie van bollenkwekers, KAVB, heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een vrijstelling verleend voor de toepassing van ECA-water voor de desinfectie van proceswater in spoel- en kookbaden van bloembollen. De vrijstelling is geldig van 17 oktober 2018 tot en met 13 februari 2019 en sluit aan op de vorige vrijstelling. ECA-water is een belangrijke hulpmiddel bij het koken en spoelen van lelies, omdat het de verspreiding van bacteriën, schimmels en virussen tegengaat. In het verleden werd in de sector Formaline gebruikt tijdens het koken van bollen, maar dat middel is inmiddels verboden en werkt ook niet tegen virussen.  De inzet van ECA-water biedt telers een veilige, duurzame en effectieve methode om lelies tijdens de verwerking optimaal te beschermen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in