Geen wachtgeld voor burgemeesters na fusie

Noordwijk – Als de burgemeesters van Noordwijk en Noordwijkerhout vanwege de fusie na 1 januari 2019 hun functie niet behouden, krijgen ze geen gemeentelijke wachtgeldregeling. Bij eervol ontslag van een burgemeester wegens opheffing van de gemeente komt de uitkering ten laste van de Rijksbegroting. Dat antwoorden B&W van Noordwijk op vragen van de CDA-fractie.

Het CDA wilde ook weten waarom er inmiddels gesproken wordt van meer directeuren in de gemeentelijke organisatie, terwijl het oorspronkelijke voorstel uitging van één directeur.

Volgens B&W hebben de fusie-stuurgroep en de beoogd gemeentesecretaris aangegeven dat drie directeuren nodig zijn omdat er de komende drie jaar (naar schatting) nog veel werk ligt rondom de fusie.

3 REACTIES

  1. Rijksbegroting word ook betaald door belastingbetaler ! Vind de kop van art nogal misleidend quote : ” Bij eervol ontslag van een burgemeester wegens opheffing van de gemeente komt de uitkering ten laste van de Rijksbegroting”

  2. Als de twee burgemeesters geen wachtgeld hadden gekregen dan waren ze niet voor de fusie geweest ! Dus eigenbelang en wij zitten ermee opgescheept en mogen ze betalen.

  3. Toen we tehoren kregen dat de twee gemeente samen gevoegd zou worden alles een betje goedkoper zou worden maar zo te horen moeten er nog meer grote jongens binnen gehaald worden voor een gods kapitaal gaat kosten men kan beter gewone jongen houden in de plantsoenen . En wat gaan ze doen die directeuren alle berekeningen worden gedaan door externe bureau,s .Dus die zijn niet meer nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in