Kinderen doen gratieverzoek bij koning voor herten

De brief van de kinderen.

Noordwijk – De kinderorganisatie Veggiesquad heeft bij koning Willem-Alexander een gratieverzoek ingediend voor de herten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dat deden ze op 4 oktober, dierendag. De kinderen vinden het afschieten van herten zinloos omdat binnen korte tijd toch weer nieuwe, jonge dieren geboren zullen worden. Ze vinden dat er meer hekken moeten komen en bieden aan te helpen met het plaatsen van waarschuwingsborden en hekken. Het gratieverzoek is niet alleen aan de koning gericht, maar ook aan B & W en de gemeenteraad van Amsterdam en de provincie Noord-Holland. Zij zijn bestuurlijk verantwoordelijk voor de Amsterdamse Waterleidingduinen die grenzen aan De Zilk en Noordwijk. Het afschieten van herten is door velen bestreden, maar de rechter heeft geoordeeld dat het mag omdat er nu te veel herten zijn.

1 REACTIE

  1. Jammer dat er nu al kinderen worden gebruikt door idealisten, die zelf voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het overschot van deze edele dieren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in