Kritiek op achteraf wijzigen verkoopvoorwaarden gemeentelijk bezit

Noordwijk – D66 kaartte tijdens een commissievergadering dinsdag de verkoop van grond aan de Duinweg 13B aan. Na sloop van de Witte MAVO verkocht de gemeente drie percelen met onder meer als voorwaarden de plicht tot zelfbewoning en een anti-speculatiebeding. Degene die werd ingeloot voor het stuk grond ging er niets realiseren en vroeg om een vrijstelling van de verkoopvoorwaarden. B & W gingen daar tot verbazing van de buren mee akkoord en volgens Lijst Salman is de grond nu met 150.000 euro winst verkocht. D66 vond dat de verkoopbijeenkomst terug gedraaid had moeten worden. Wethouder Van Duin repte over een persoonlijk drama en de zorg van de gemeente om het kavel niet kwijt te raken. Hij beloofde om in Bronsgeest beter op het voorkomen van speculatie te letten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in