Opnieuw winst voor Foreholte

Foto: Jeannette Kloet

Voorhout – Ook de voorbeschouwing van Haaglanden Voetbal prognosticeerde al dat thuisclub GDA het wel eens moeilijk zou kunnen krijgen tegen ‘het stugge Foreholte’. Op zich opmerkelijk, want de resultaten van de onderlinge ontmoetingen waren de laatste jaren allemaal in GDA-voordeel geëindigd. Maar ook ‘de Haagse kenners’ voorzagen reeds dat het in de transferperiode geleden verlies aan kwaliteit de ploeg uit Loosduinen wel eens enorme parten zou kunnen gaan spelen. De sterren stonden dus bijzonder gunstig voor een positief Voorhouts resultaat.

Met Joost van Dam voor de geschorste Jelle Veenvliet toog Foreholte gelijk ten aanval richting het doel van keeper Ozgun Arslan. Na 10 minuten kopte spits Toni Arroyo de bal door richting Sten Admiraal, maar werd daarna hard in de rug gelopen. Scheidsrechter Voogt aarzelde niet en William van Vliet schoot onberispelijk de penalty binnen (0 – 1). Het spel golfde op en neer, waarbij eerst een GDA-doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd en Foreholte daarna bijna op een grotere voorsprong kwam toen een terugspeelbal nog juist voor de doellijn door doelman Arslan kon worden achterhaald.

GDA trachtte met veel opportunisme de Voorhouters onder druk te zetten. Al te veel mogelijkheden leverde dat niet op, maar om nu te zeggen dat Foreholte een soevereine partij voetbal speelde, daarvoor was er veel te veel onrust binnen de ploeg van trainer Bloemheuvel.

Na rust verscheen Sam Lemmers in de ploeg voor Sten Admiraal. Hij werd het stabiele aanspeelpunt in de aanval voor de Voorhouters. Daarmee kwam Foreholte langer in balbezit en dus ook beter aan aanvallen toe. Christiaan Guijt kwam tot een ongevaarlijk schot en even later tot een doelpunt dat wederom door arbiter Voogt werd afgekeurd. Dat deed hij overigens na vlak daarvoor de gelijkmaker met de hand van GDA, na enig aarzelen, alsnog te annuleren. Guido Drewes kwam voor Olle Roffelsen. Drewes was de initiator voor de uitbouw van de Voorhoutse voorsprong. Zijn dieptepass werd opgepikt door opnieuw William van Vliet die met de bal naar binnen toog en vanaf 16 meter de GDA-keeper passeerde (0 – 2). GDA trachtte de aansluitingstreffer te maken, maar met Casper Brabander voor Jelle Geerlings kreeg Foreholte de wedstrijd steeds meer in handen, waarbij het enige verwijt was dat de Voorhoutse ploeg vergat om GDA op grotere achterstand te zetten. Gelukkig bleef keeper Guijt baas in situaties waarbij hij door invaller Ali Gulec op de proef werd gesteld.

Na zesennegentig minuten gingen de drie kostbare wedstrijdpunten mee terug in de spelers-/supportersbus naar Voorhout om ze daar nog even verder te vieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in