Politieman raakt gewond tijdens achtervolging

Foto Politie.nl

Hillegom – In de Hillegomse Hoofdstraat is zondag rond middernacht een 24-jarige man uit Noordwijk na een politieachtervolging met zijn auto tegen een lichtmast gereden. Bij zijn aanhouding raakte een agent gewond aan zijn hand.

De Noordwijker werd door agenten in de Meerbeekstraat gecontroleerd. Toen zij een speekseltest wilden uitvoeren, reed de bestuurder met geopend bijrijdersportier weg. De agenten zetten de achtervolging in door het centrum van Hillegom. Op de Hoofdstraat reed de man tegen een lichtmast, ging er rennend vandoor en klom over een hek. De agent die hem achtervolgde verwondde zich aan een ijzeren punt van dit hek. In de Houttuin kon de Noordwijker uiteindelijk worden aangehouden.

Uit een adem- en een speekseltest bleek dat de man vermoedelijk verdovende middelen had gebruikt. Zijn bloed wordt nu onderzocht. De auto van de man is in beslag genomen en het rijbewijs is ingenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in