Sociale dienst wil af van klachtenregen

Lisse – De sociale dienst in Lisse, de ISD, wil dat er een einde komt aan de honderden klachten en verzoeken die een man uit Hillegom de afgelopen jaren indiende. De sociale dienst spande een kort geding aan dat maandag diende. De rechter vroeg de partijen om nog eens met elkaar in gesprek te gaan. De man uit Hillegom kwam in 2014 voor het eerst bij de ISD terecht, als zijn bedrijf failliet gaat. Hij wil een nieuw bedrijf starten en doet verschillende aanvragen voor een bedrijfskrediet. Hij dient meerdere bezwaren in en doet regelmatig Wob-verzoeken (Wet openbaarheid van bestuur). De man heeft volgens de sociale dienst 424 werkprocessen op zijn naam staan, hij diende dit jaar 60 verzoeken, klachten en bezwaren in. De sociale dienst in Lisse heeft een externe kracht ingehuurd om alle Wob-verzoeken van de man te behandelen. Zijn advocaat meldt dat de man recht heeft om bezwaar te maken en verzoeken in te dienen.

Dit bericht is samengesteld uit informatie van mediapartner Omroep West.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in