Speciale jobhunter helpt 44 bijstandsgerechtigden aan werk

Noordwijk – De gemeente Noordwijk huurde in 2017 een speciale jobhunter in om 50 mensen in de bijstand aan het werk te krijgen. Uit een evaluatie blijken dat het er 44 zijn en daarmee wordt het project gezien als geslaagd. Noordwijk startte het project niet uit financiële redenen, maar uit ideële overwegingen. Een ingehuurde jobhunter startte een persoonlijke aanpak. Doel was ook om de bijstandsgerechtigden bij Noordwijkse bedrijven aan werk te helpen. Uit de evaluatie blijkt dat sommige ondernemers tot grote tevredenheid banen creëerden. Van de bijstandsgerechtigden waren er 24 statushouders die aan het werk werden geholpen. De evaluatie wordt nu gedeeld tijdens een bestuurlijk overleg met andere gemeenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in