Start archeologisch onderzoek Plan Rusthoff

De afbraak van Villa Rusthoff.

Sassenheim – Op de bouwlocatie Plan Rusthoff is dinsdag een archeologisch onderzoek gestart door middel van een proefsleuvenonderzoek. De Stichting Oud Sassenheim is daar blij mee want die had daar bij de gemeente Teylingen om gevraagd. Proefsleuvenonderzoek is namelijk nauwkeuriger dan boringen. Het archeologisch onderzoeksbureau Econsultancy zal sleuven van 2 tot 4 meter graven. Stichting Oud Sassenheim zal het onderzoek van dichtbij volgen. Op het terrein waar voorheen Villa Rusthoff stond, was vroeger Buitenplaats van de familie Charbon die al bestond in 1750. De vraag is of er daarvoor geen andere vormen van bewoning zijn geweest. De locatie ligt namelijk op een oude strandwal.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in