Van der Stelt en Van der Geest in de prijzen

Foto: @schaatspeloton
Warmond – De opening van het marathonseizoen werd zaterdag gereden op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. De dames in de Topdivisie reden een vrij rustige wedstrijd die werd gewonnen door Irene Schouten. Schouten werd daarbij geholpen door haar ‘meesterknecht’ Carien Kleibeuker die het peloton bijeen wist te houden. Na een grote valpartij werd de wedstrijd 12 ronden voor het einde stilgelegd. Daarna lukte het niemand meer uit de greep van het peloton te ontsnappen. Schouten sprintte naar de winst, gevolgd door Iris van der Stelt (WIJC, MKBasics.nl) en Bianca Bakker (Ziuz) die daarmee de leiding in het Jongerenklassement pakte. Loesanne van der Geest (WIJC, rijdend voor marathonploeg Nedflex) finishte als 25e. Anne Leltz (WIJC) moest er na 54 ronden af. Leltz, vorig jaar nog regiorijdster, werd afgelopen week gepresenteerd als een van de rijdsters van de nieuwe marathonploeg A6.nl onder leiding van Klasina Seinstra, de laatste Elfstedenkampioene.
De Heren Beloften hadden 25 ronden lang twee WIJC-ers aan kop: Leander van der Geest en Kees Heemskerk. Van der Geest finishte uiteindelijk als 10e en Heemskerk als 48e.  Ruud Slagter won de eerste marathon bij de Beloften. Leander van der Geest ontving na afloop de leidersprijs omdat hij de meeste ronden op kop had gereden.
Van de Noordwijkse IJsclub werd Mark vd Hulst 4e bij de beloften en Denise vd Hulst 40e bij de dames.
Foto: @schaatspeloton
Foto: @schaatspeloton
Foto: @schaatspeloton

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in