Vragen over mislopen zorg- en huurtoeslag

Lisse – De Lisser CDA-fractie is bang dat veel 55+ers geen gebruik maken van subsidies als huurtoeslag en zorgtoeslag, terwijl ze er wel recht op hebben. Dit naar aanleiding van een onderzoek van de ouderenbonden, waaruit deze conclusie naar voren kwam.

Het CDA wil daarom van B&W weten hoe dat zit in Lisse. Als het klopt dat ouderen relatief weinig gebruik maken van subsidies vraagt de partij het college actief de mogelijkheden onder de aandacht van ouderen te brengen. Het zou namelijk vooral gaan om onwetendheid.

Volgens het CDA is het subsidiestelsel ingewikkeld en lastig toegankelijk voor senioren. Aan het college wordt gevraagd hoe zij de ouderen in Lisse hierbij kunnen helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in