Appartementen Rederijkersplein verdeeld

Noordwijk – In ’t Trefpunt werden donderdag de veertig sociale huurappartementen van het nieuwbouwcomplex Rederijkersplein verdeeld. Naar verwachting krijgen de nieuwe bewoners in de week van 14 januari 2019 hun sleutel. Bij de verdeling van de woningen kregen oudere Noordwijkers die een woning van de Noordwijkse Woning Stichting achterlaten, voorrang. Door dit ‘lokaal maatwerk’ – dat met de gemeente en de Stichting Huurdersbelangen is afgesproken – profiteren uiteindelijk veel meer woningzoekenden van het nieuwbouwproject. De doorstroming komt op gang. Daarna mochten andere inwoners van Noordwijk die zich hadden ingeschreven een appartement uitkiezen en pas daarna kwamen woningzoekenden van buiten de gemeente aan de beurt. In dit geval waren dat vooral mensen met een zorgindicatie.

In dit complex voor senioren wordt met steun van de gemeente Noordwijk en Welzijn Noordwijk een gezamenlijke ontmoetingsruimte ingericht. Deze ‘Rederijkerskamer’ is bedoeld voor gezamenlijke activiteiten, waarbij de bewoners zelf mogen bepalen hoe die worden ingevuld. Een buurtwerker van Welzijn Noordwijk zorgt daarbij wel voor begeleiding. Van de 40 appartementen hebben er 34 een kale huurprijs onder de 600 euro. De zes (grotere) hoekwoningen hebben een kale huur van 710 euro per maand. De meeste van de woningen zijn direct al bij het keuze moment verdeeld. Voor enkele appartementen met zorgindicatie wordt nog een advertentie gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here