Bacterie gevonden op koffieplant in kantoorpand

Noordwijkerhout – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een met Xylella fastidiosa besmette koffieplant aangetroffen in een kantoorpand in Noordwijkerhout.

De besmette plant werd bij toeval opgemerkt door een inspecteur van de NVWA die in het kantoorpand aanwezig was. Xylella fastidiosa is een bacterie die meer dan 300 plantensoorten kan besmetten. De bacterie is niet gevaarlijk voor mens en dier.

De inspecteur van de NVWA heeft de plant voor onderzoek overgebracht naar de quarantainekas. De plant heeft 9 jaar lang in het kantoorpand gestaan. Er zijn geen aanwijzingen dat de bacterie zich heeft verspreid. Daarom zijn er geen aanvullende maatregelen nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here