Bouw 31 eengezinswoningen Boechorst kan doorgaan

Noordwijk – Aannemingscombinatie Leiderdorp mag 31 eengezinswoningen bouwen in de wijk Boechorst. De gemeente verleende hiervoor eerder vergunning.

Daartegen protesteerden bewoners van het naastgelegen Residence Bronsgeest. Zij vrezen hun uitzicht en privacy kwijt te raken door de nieuwbouw, die in carrévorm plaatsvindt. Zij willen dat wordt teruggegrepen op een plan uit 2006/2007, waarin 60 appartementen in U-vorm zouden worden gebouwd. De bewoners van Residence Bronsgeest zouden dan zicht hebben op een tuin.

Volgens de Raad van State zijn die afspraken echter verouderd. De verkoop van de appartementen lukte niet en daarop werd een nieuw plan gemaakt voor de eengezinswoningen. Volgens de rechter is hiervoor terecht vergunning verleend door de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here